RitchVanGessel

Ritch van Gessel

Docent gitaar, (contra)bas,
zang, bandcoaching

Ritch is een rasmuzikant, met een voorliefde voor “roots” muziek zoals Swing, Jazz, Blues, Country en Rock ‘n’ Roll. Hij maakte zijn eerste platen al in 1986 en is dat altijd blijven doen. Hij is autodidact en bespeelt meerdere instrumenten; gitaar, (contra)bas, drums en zang. Ritch kent het muzikantenbestaan door en door, en heeft een track record waar menig muzikant jaloers op zou zijn. Van de kroeg op de hoek tot en met het prestigieuze North Sea Jazz festival, van festivals in Scandinavië tot in Zuid-Europa, van Groot-Brittannië tot in de VS, hij heeft overal gestaan. Ook als studiomuzikant is hij te horen op vele jingles en commercials, alsmede als gastmuzikant op platen van andere muzikanten en bands. Hij is mede-oprichter van Popschool Leiden en houdt zich tegenwoordig vooral bezig met lesgeven en bandcoaching. Daarnaast heeft hij een gitaarbouwatelier in Den Haag, waar het een komen en gaan is van gitaristen en bassisten! “Never a dull moment” is zijn devies, en je zult je tijdens zijn lessen niet snel vervelen!

Tjebbe Borggreve

Docent drums, zang, bandcoaching

Tjebbe heeft eind jaren tachtig een aantal jaren Slagwerk gestudeerd aan het Conservatorium te Leeuwarden. Omdat hij halverwege deze studie zijn zangstem ontdekte, is hij zich hier meer en meer op gaan richten. In 1994 studeerde hij af aan het Conservatorium te Rotterdam (Codarts) als Popdocent/Bandcoach met als hoofdvak Zang. Daarna is hij direct begonnen met lesgeven. Tjebbe heeft in meerdere bands gedrumd en/of gezongen; de bekendste zijn The Spokane Chiefs en het akoestische duo Friendly Fire. Daarnaast heeft hij samen met twee collega’s de Bandsessies opgericht, een project in den Haag voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Dit heeft onder andere geresulteerd in twee keer Parkpop, twee cd’s (met een derde onderweg), en veel aandacht van TV West. In Leiden en omstreken is hij echter het bekendst als straatmuzikant: hij laat al vijfentwintig jaar het achterste van zijn tong zien (en horen) op de Haarlemmerstraat.

TjebbeBorggreve
Jim Elzenga

Jim Elzenga

Docent gitaar, bandcoaching

Jim is de jongste telg van onze Popschool-familie, en is onze “metal head”, hoewel we hem tekort doen met deze classificatie, want ook andere stijlen worden door hem niet geschuwd. Begonnen op “Guitar Hero” (echt waar), wilde hij zo snel mogelijk overschakelen op een echte gitaar, en dat is een meer dan uitstekende keuze gebleken! Aangezien hij een uitmuntende leerling bleek, is hij intern opgeleid tot gitaardocent, om daarna meteen in die functie aan de slag te kunnen. Hij bezit een ongelooflijke vingervlugheid en een veelvoud aan verschillende technieken, en weet zijn vaardigheden uiterst geduldig en precies over te brengen. Met name onze jongste leerlingen lopen weg met hem! Ook is hij geregeld te zien en te horen als bassist bij de Leidse band “Ain’t No Rocket Science”.

Ewald Ebing

Docent piano, toetsen, muziektheorie, bandcoaching

Ewald begon als klassiek organist en studeerde daarna Piano Lichte Muziek in Hilversum (nu onderdeel van het Conservatorium van Amsterdam). Hij heeft vele jaren ervaring in vele stijlen, van Klassiek tot Jazz en Pop/Rock. Hij werkt met diverse Nederlandse en internationale artiesten als sessiemuzikant, zowel live als in de studio, en heeft over de hele wereld opgetreden, van diverse Europese landen tot het Midden-Oosten, Azië en de VS. Hij speelt in diverse succesvolle coverbands, projectbands en duo’s, en heeft ruime ervaring als bandcoach voor onder andere Hutspop en de Jazzworkshop Leiden. Hij is regelmatig te horen in Jazzsessies en heeft diverse muzikanten succesvol klaargestoomd voor het toelatingsexamen Conservatorium.

Ewald Ebing
IngoOosterbaan

Ingo Oosterbaan

Docent basgitaar, Bandcoaching

Ingo is op basgitaar afgestudeerd aan de Rock Acedemie in Tilburg. Hij is al jaren een van de bepalende bassisten in de Leidse popscene. Hij heeft onder andere gespeeld in Ziek, Fat Angel, Fun-Q en Groovenagel. Zijn meest bekende band was misschien wel Zappatika, een Zappa coverband die europa getourd heeft, waarin hij speelde met oud bandleden van de meester zelf (oa Ike Willis). Naast bassist is Ingo ook een begenadigd gitarist. Elke noot die hij speelt, speelt hij met overgave en passie, en dat hoor je terug in zijn spel. Deze passie komt ook terug in zijn lessen. Of hij nou basles, gitaarles of bandles geeft, hij geeft altijd honderdtien procent. Naast lesgeven bij Popschool leiden heeft Ingo ook gitaarles gegeven op verschillende basisscholen in Den Haag voor stichting Doewat en bandles aan jongeren in Scheveningen als traject onderdeel van Halt.

Luka van de Pol

Docent Saxofoon

Luka is afgestudeerd aan de opleiding Jazz en Pop op het Conservatorium in Zwolle, waar hij zijn voorliefde voor jazz heeft ontwikkeld. Omdat hij wilde blijven groeien in als saxofonist, is hij naar Den Haag gegaan om daar een Jazz Master te volgen aan het Koninklijk Conservatorium. Zijn spel wordt vaak gekenmerkt als melodisch met een rijk geluid en bomvol energie. Hoewel hij zich als jazzsaxofonist heeft ontplooid, haalt hij zijn muzikale inspiratie naast jazz ook grotendeels uit pop, fusion, funk, rock en hiphop. Hij is momenteel met zijn fusionband Static Sound flink aan de weg aan het timmeren, en met zijn eigen jazzkwartet is hij regelmatig te zien in de jazzkroegen in Den Haag en omstreken.

In de gracht