Wij bieden professionele en kwalitatieve lessen op maat

Met ervaren docenten en onze no-nonsense attitude gaan wij er op uit om jou de beste leservaring te bieden. Bij ons kan je terecht voor iedere stijl, techniek, en muzikale ideëen. Niks is ons te gek.

Popschool Leiden begrijpt hoe leuk muziek maken is. Daarom kan je bij ons terecht zonder je zorgen te maken over jouw niveau. Popschool Leiden zorgt ervoor dat iedereen de juiste lessen aangeboden krijgt, op basis van hun niveau. Op die manier kunnen wij jouw muzikale talent in een stijgende lijn door het plafond laten schieten.

Gitaar

“De gitaar is een klein orkest” (Andres Segovia). Bas, melodie, harmonie, ritmiek. Van Jazz akkoorden tot Metal shred, de scala van sferen is bijna eindeloos.

(Contra)bas

De bas is vaak onderschat maar is een van de belangrijkste instrumenten binnen een groep. Ritmiek, harmonie en melodie komen samen in dit instrument.

Zang

Zingen heeft twee kanten: stembeheersing/techniek en vertolking van het lied. Tijdens de lessen komt onder andere aan bod: ademhalingstechniek, timing, registers, emotionele lading, songstructuur en klank van de stem op zich.

Drums

Drummen gaat niet alleen over lekker grooven, maar ook over wat speel je waar en waarom. Leer verschillende ritmes spelen, techniek, vormschema’s, songstructuur en samen spelen.

Piano/Toetsen

Het is een van de meest complete instrumenten, omdat alles erin samenkomt: melodie, harmonie, bas en ritmiek. Het is ook een van de meest overzichtelijke instrumenten en onmisbaar voor componisten, arrangeurs en andere professionele muzikanten. Het kan zowel solo bespeeld worden als in groepsverband of als begeleidingsinstrument voor bijvoorbeeld zang. Naast techniek, toonladders en akkoorden, nummers in diverse stijlen, timing, dynamiek en toucher leer je tevens noten lezen.

Muziektheorie

Muziektheorie leert je hoe muziek er “onder de motorkap” uitziet. Onmisbaar voor degene die verder willen komen in de muziek. Noten lezen, solfege (gehoortraining), harmonieleer, ritmische training, kwintencirkel en vele andere onderwerpen die onder andere nodig zijn bij een toelatingsexamen voor het Conservatorium.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om ook jou naar het volgende muzikale niveau te laten stijgen?

Neem dan nu contact met ons op